imp. Kidd’s Thunder Kiss of JSD STDc DNA-VP

toya


Född den: 2 december 2012 | Färg: Red C/W | Höjd: 49 cm
Kön: Tik | COI: 1.65% | ASCA: E189136 | SKK: SE45670/2014 | ASCA DNA: Verified Parentage
Svans: kuperad, född m. lång Ögon: U.A. september 2016 | HD: A | ED: 0 | MH: Känd Mental Status (5:a på skott)
CD: N/N | CEA: N/N | CMR1: N/N | DM: N/N | HSF4: N/hc | MDR1: N/N | prcd-PRA: N/N
Uppfödare: Randy Kidd, USA | Ägare: Silja Jonsson (såld)
Titlar: ASCA Started Trial Dog – Cattle
Avkommor: Armykullen (2016)

Toya är den snällaste och goaste Aussie jag någonsin träffat. Hon älskar allt och alla, vill inget hellre än att hälsa på nya människor och hundar. Hon är också mycket ranglåg vilket har varit en nackdel under hennes uppväxt, hon har utvecklats till att bli en ’mesigare’ hund än vad jag är van vid men detta skyller jag på mina äldre tikar…

Toya är förutom hennes enormt sociala läggning, en mycket lätthanterlig hund med massor av ”will to please”. Hon älskar att leka dragkampt med matte eller att bara umgås. För Toya finns det inget viktigare än hennes sociala liv. Vad jag gillar bäst är dock hennes påtagliga av-knapp. Säger man till henne att ”jag orkar inte mysa nu” så går hon och lägger sig i ett hörn för att sova… Toya har enormt mycket energi och älskar att springa. Ropar jag så springer hon full fart till mig, säger jag att det är lekdags så går hon in i turbo läge – allt med denna hund sker i full fart!

Toya absolut älskar att följa med mig vars jag än går. På det viset är hon en äkta Aussie. Hon är också vaken och fokuserad av sig men visar inte Aussiens ’typiska’ skärpa. Vilket många givetvis tycker är bra (!) för mig har detta dock varit hennes största nackdel. Denna tjej är något liten till höjd, men förutom detta så har hon alla de typiska dragen jag älskar i Aussies och avlar för; vackra och kloka ögon, perfekta öron och ett underbart huvud.

Toya är en sann vallhund i ordets bemärkelse. Det är detta hon lever för. Hon är intensiv men har en nödbroms inom sig vilket jag uppskattar högt. Hon har bra balans och starkt självförtroende mot djuren. Hon är en naturlig header och vill verkligen kontrollera djurens framfart. Som renvallare är hon – nästan – perfekt. Hon är målmedveten och ger inte upp, har enorm energi och orkar med långa dagar (ja, i alla fall när hon har bra kondition *ler*). Hon har, efter att hon svalnat för dagen, huvudet för att samarbeta och lyssna. Toya har även tävlat på kor i USA under våren 2016 (när vi skulle para henne med Misko). Hon hade aldrig träffat nöt tidigare men jag litade på hennes naturliga instinkter som hon uppvisat gång och gång igen på renar. Rätt hade jag, hon skötte sig utomordentligt och fick på två godkända rundor hennes ’started’ titel inom ASCA.

Toya är en mycket pratsam hund, inte inomhus men i lek. Men när vi skall valla så är hon som oftast tyst. Hon använder sig av lite eye men mestadels kropp och bett för att flytta djuren… Jag absolut älskar lättheten med denna tik… Nu är Toya pensionerad från hårt arbete p.g.a. en permanent skada i ett framben.

Toyas MH speglar henne väl då hon är berörd av höga ljud, hon saknar också självkänsla och söker stöd hos sin förare i vardagen. Vad som är missvisande är dock hennes föremålsintresse och socialitet. Toya har stort föremålsintresse och gillar att kampa. Hon är också den mest sociala av våra Aussies genom tiderna. Jag deltog inte vid Toyas mentaltest då jag fick stanna hemma p.g.a. en meniskelsksada i mitt eget knä.

Toya är mor till JSD Commander Kiss som är en mycket intressant och trevlig individ. Vi är väldigt lyckliga över att Assar finns tillgänglig för vårt framtida avelsarbete! Toya har flyttat till nord Norge och kommer leva resten av hennes liv med en renskötarfamilj.

 


Jag är så tacksam över att Randy lät Toya komma till Sverige!!!!

 

Mikatura’s A Boy Named Sioux CCK’s Hank The Cowdog Birchwood’s Bushwacker of CCK STDsd
Birchwood’s Cheri Cola
Tucker Creek Ballad’O SallyRose STDc OTDs ATDd HOF WTCH Las Rocosa Tom’s Thunder CD RTDcs
HOF High Plains Pincie Crk Panda OTDcsd
3C’s Kidd’s Rockin Ruby WTCH Pincie Creek Red Cloud PATDcs HOF WTCH Pincie Creek Osceola RD RTDcs PATDcs
Spittin’ Image of Pincie Creek
WTCH K-J Pincie Creek Ruby Red Kiss RTDcs PATDcs HOF WTCH Pincie Creek Osceola’s Kyoti
HOF WTCH K-J Burnt Mtn Blackbear Shelby RTDs PATDc


Ovan, far Mikatura’s A Boy Named Sioux

hank2
Ovan, farfar CCK’s Hank The Cowdog


Ovan, farmor Tucker Creek Ballad’O SallyRose

toyamoma
Ovan, mor 3C’s Kidd’s Rockin Ruby

redcloud
Ovan, morfar Pincie Creek Red Cloud

ruby
Ovan, mormor K-J Pincie Creek Ruby Red Kiss