Nyheter

JSD Moonlight Dancer

Här är en video av Jonny’s och Bens (Naturkullen) runda i Klass1 från denna helg. De jobbade riktigt bra tillsammans och trots att de är i starten av deras karriär så tycker jag de skötte sig riktigt bra, så kul att se!

Fler roliga nyheter:

Nu har både Sky & Ben från Naturkullen debuterat på tävlingsbanorna. Dessa två exporterades som 15 veckors valpar till Italien och har nu tävlat i det Italienska FCI programmet [upp till klass 1]! Det är enormt roligt att höra!

Sky var ju den tik vi egentligen tänkte behålla från Naturkullen men ödet ville annorlunda, hur som helst känns allt så otroligt roligt och rätt att hon åkte till sin fantastiska familj i Italien. I helgen blev hon etta både i nybörjarklassen och i klass 1 med 91/100 poäng respektive 70/75 poäng.

Sky och Ben har båda exakt samma stil i vallningen som de flesta andra ur denna kombination, det är mycket intressant att se…


Ovan från vänster, JSD Moonlight Dancer & JSD A Sky Full Of Stars med förare Jonathan Lombardi & Gabriele Galli

 

Ovan, JSD Moonlight Dancer a.k.a. Ben

 

Ovan, JSD A Sky Full Of Stars a.k.a. Sky

Reiningkullen 7 veckor

Nu är valparna snart 7 veckor gamla och de har verkligen utvecklats framåt med stormsteg. Vi hämtade hem dem förra helgen och de har fått uppleva mycket nytt denna vecka, bl.a. turer till stallet, snö, en resa till veterinären, för att inte glömma den långa bilresan från Tina till oss (ca. 80 mil).

Vi besökte veterinären i torsdags och alla valpar ögonspeglades U.A. vilket känns riktigt roligt. JSD Grays Starlight fick en liten notis men det är allt. Nu ser vi fram emot den lilla tid vi har kvar med dessa små charmtroll, och sedan känns det underbart att de ska få åka till nya fantastiska hem.

JSD 2017 SUNSHINE KISSES OTDcd ATDs

Ja, vad ska man skriva? Det finns helt enkelt inte ord över hur enastående jag tycker Gitte Hansen har varit i år med sin älskade Sunshine (Naturkullen). Gitte har rest runt hela Europa med sin lilla stjärna (som snart fyller två år) och tävlat inom ASCA’s vallningsprogram. De är endast ett fåtal rundor ifrån att bli kennels första WTCH, Working Trial Champion! Det är helt enkelt makalöst, speciellt för en sådan ung hund.

Nämnvärt är också att Sunshine är röntgad med A höfter i Danmark!

Reiningkullen 5 veckor,

Valparna är snart fem veckor och här kommer deras första individuella foton! Stort tack till underbara Tina Röed som tagit så gott hand om de små tills nu, vi hoppas att hämta hem dem snart vilket vi ser enormt fram emot. Tack också till Jonas Werner som fotat dessa söta charmtroll!

Mer grattis till Sandra & Dimma!

Det går som en melodi…

Sandra och sin Dimma (Cuttingkullen) har nu klarat startklassen i lydnaden och har nu fått sin titel “LD Startklass”. Det är enormt roligt tycker vi och måste passa på att säga stort och hjärtligt grattis till detta enormt flitiga ekipage!

JSD Lynx Melody

Det går verkligen inte att ta miste på Dimmas framfart med matte Sandra som guide och ledare, de har nu uppnått titeln RLD F!!! Fantastiskt flitig matte må jag säga, stort grattis! 🙂

Dimma kommer från Cuttingkullen och är då syster till Hicka som nu har valpar på vår kennel med WTCH Slash V Cicero RD. Självklart avlar vi för vallning först och främst, men det betyder ju inte att våra hundar inte har talang för fler sporter – ex. rallylydnad!

JSD Red Rock

Fler roliga nyheter, idag har Frida Isomettä och sin JSD Red Rock (Naturkullen) klarat sista delresultatet i fortsättningsklassen [rallylydnad]. D.v.s. att de har uppnått titeln RLD F!! Enormt grattis till Frida och Birk som jobbar på bra!!!

Nämnvärt är att de också genomförde MH tillsammans tidigare i sommar med en 1 på skott!

JSD Ice Cold Nite

Nu har Outa i Finland röntgats och han har goda resultat, B höfter och fria armbågar. Dessutom är ryggen röntgad “normal” och han är ögonlyst U.A. Stort grattis till Lotta Fordell som gör ett riktigt strålande jobb med Outa!!! Det är dessutom lite extra roligt då jag har behållit en parning med denna superfina hane!

Outa kommer från Naturkullen, d.v.s. e. BH Hullabaloo’s X Inspirator DNA-VP och u. imp. Gunroc Gal des Compagnons du Berger DNA-VP.


Kennelns första KORADE avkomma!

Idag vill vi passa på att gratulera Jonssons Stock Dogs första avkomma med titeln KORAD, JSD Lynx Melody (Cuttingkullen) tillsammans med matte Sandra Magnusson. Vi är riktigt stolta över detta framgångsrika ekipage som är ute på tävlingsbanorna!