Nyheter

Nytt år och nya äventyr?!

Det börjar bli ett tag sedan jag uppdaterade här nu, så jag känner att det är dags igen.. Men denna gång skall jag göra en något mer personlig uppdatering!

Vi har haft en väldigt sjåig period över jul och nyår med valpar som skulle resa till sina nya och fantastiska hem. Det känns riktigt roligt att de fick sådana trevliga familjer som verkligen vill satsa på sina hundar. Nu har alla valpar [äntligen] flyttat förutom Cash som ska resa till Italien i början av februari, och Sierra som blir kvar…

Sierra är den första tikvalp vi fått möjligheten att behålla kvar i hemmet vilket känns himmelskt roligt, att äntligen få arbeta med vår egen uppfödda framtid. Hon är väldigt ung ännu men jag ser redan flera egenskaper i henne som jag personligen anser är önskvärda i en bra vallhund. Nu återstår det bara en hel del väntande innan det är dags att träffa djuren!!

2019 kom snabbare än tåget och tiden rullar förbi i en rusande fart. Vi har nu haft Aussies i över tretton år och oj vilka år det har varit. Jag tänker samla krafter och energi att skriva mer om vår historia med rasen någon gång i vår.. Det blir en massa skrivande det! Men med de nya året så är det också ett fantastiskt bra tillfälle att blicka framåt. För vår del blir det [troligtvis] att ligga lågt ett tag. Vi ska arbeta mycket med Sierra och andra unghundar för att utvärdera de egenskaper vi har att jobba vidare med. Vallning är A-O för oss på JSD och det är enormt viktigt att få en ärlig möjlighet att utvärdera de anlag som behövs för att föda upp respektabla vallhundar.

Under våren och sommaren planerar vi inga kullar (om inte Toya låter sig paras till slut) men troligtvis till hösten så kan vår nästa kull väntas. I sådant fall blir det Hickas andra och sista kull för våran kennel, hane är med sannolikt redan bestämd men detta behåller jag för mig själv tills vidare… Om du är intresserad av en JSD valp till hösten så tveka inte att fylla i vårt valpformulär som ett första steg…

Annars skall det inte ske så mycket på hund-fronten för oss i år *host host*. Det blir ett spännande år med unga hundar att jobba med, och utvärdering av de valpar vi tidigare avlat fram!

JSD Moonlight Dancer

Här är en video av Jonny’s och Bens (Naturkullen) runda i Klass1 från denna helg. De jobbade riktigt bra tillsammans och trots att de är i starten av deras karriär så tycker jag de skötte sig riktigt bra, så kul att se!

Fler roliga nyheter:

Nu har både Sky & Ben från Naturkullen debuterat på tävlingsbanorna. Dessa två exporterades som 15 veckors valpar till Italien och har nu tävlat i det Italienska FCI programmet [upp till klass 1]! Det är enormt roligt att höra!

Sky var ju den tik vi egentligen tänkte behålla från Naturkullen men ödet ville annorlunda, hur som helst känns allt så otroligt roligt och rätt att hon åkte till sin fantastiska familj i Italien. I helgen blev hon etta både i nybörjarklassen och i klass 1 med 91/100 poäng respektive 70/75 poäng.

Sky och Ben har båda exakt samma stil i vallningen som de flesta andra ur denna kombination, det är mycket intressant att se…


Ovan från vänster, JSD Moonlight Dancer & JSD A Sky Full Of Stars med förare Jonathan Lombardi & Gabriele Galli

 

Ovan, JSD Moonlight Dancer a.k.a. Ben

 

Ovan, JSD A Sky Full Of Stars a.k.a. Sky

Reiningkullen 7 veckor

Nu är valparna snart 7 veckor gamla och de har verkligen utvecklats framåt med stormsteg. Vi hämtade hem dem förra helgen och de har fått uppleva mycket nytt denna vecka, bl.a. turer till stallet, snö, en resa till veterinären, för att inte glömma den långa bilresan från Tina till oss (ca. 80 mil).

Vi besökte veterinären i torsdags och alla valpar ögonspeglades U.A. vilket känns riktigt roligt. JSD Grays Starlight fick en liten notis men det är allt. Nu ser vi fram emot den lilla tid vi har kvar med dessa små charmtroll, och sedan känns det underbart att de ska få åka till nya fantastiska hem.

JSD 2017 SUNSHINE KISSES OTDcd ATDs

Ja, vad ska man skriva? Det finns helt enkelt inte ord över hur enastående jag tycker Gitte Hansen har varit i år med sin älskade Sunshine (Naturkullen). Gitte har rest runt hela Europa med sin lilla stjärna (som snart fyller två år) och tävlat inom ASCA’s vallningsprogram. De är endast ett fåtal rundor ifrån att bli kennels första WTCH, Working Trial Champion! Det är helt enkelt makalöst, speciellt för en sådan ung hund.

Nämnvärt är också att Sunshine är röntgad med A höfter i Danmark!

Reiningkullen 5 veckor,

Valparna är snart fem veckor och här kommer deras första individuella foton! Stort tack till underbara Tina Röed som tagit så gott hand om de små tills nu, vi hoppas att hämta hem dem snart vilket vi ser enormt fram emot. Tack också till Jonas Werner som fotat dessa söta charmtroll!

Mer grattis till Sandra & Dimma!

Det går som en melodi…

Sandra och sin Dimma (Cuttingkullen) har nu klarat startklassen i lydnaden och har nu fått sin titel “LD Startklass”. Det är enormt roligt tycker vi och måste passa på att säga stort och hjärtligt grattis till detta enormt flitiga ekipage!

JSD Lynx Melody

Det går verkligen inte att ta miste på Dimmas framfart med matte Sandra som guide och ledare, de har nu uppnått titeln RLD F!!! Fantastiskt flitig matte må jag säga, stort grattis! 🙂

Dimma kommer från Cuttingkullen och är då syster till Hicka som nu har valpar på vår kennel med WTCH Slash V Cicero RD. Självklart avlar vi för vallning först och främst, men det betyder ju inte att våra hundar inte har talang för fler sporter – ex. rallylydnad!

JSD Red Rock

Fler roliga nyheter, idag har Frida Isomettä och sin JSD Red Rock (Naturkullen) klarat sista delresultatet i fortsättningsklassen [rallylydnad]. D.v.s. att de har uppnått titeln RLD F!! Enormt grattis till Frida och Birk som jobbar på bra!!!

Nämnvärt är att de också genomförde MH tillsammans tidigare i sommar med en 1 på skott!

JSD Ice Cold Nite

Nu har Outa i Finland röntgats och han har goda resultat, B höfter och fria armbågar. Dessutom är ryggen röntgad “normal” och han är ögonlyst U.A. Stort grattis till Lotta Fordell som gör ett riktigt strålande jobb med Outa!!! Det är dessutom lite extra roligt då jag har behållit en parning med denna superfina hane!

Outa kommer från Naturkullen, d.v.s. e. BH Hullabaloo’s X Inspirator DNA-VP och u. imp. Gunroc Gal des Compagnons du Berger DNA-VP.