Att köpa valp från oss…

Vi är otroligt tacksamma för att du valt att investera din tid och energi på en JSD uppfödd valp. Vi vet med erfarenhet att det kan vara både pirrigt och spännande med valpköp, och du har säkert många funderingar över vad som gäller när du köper en valp från just oss. Därför har vi nu skapat denna sida med “vanliga frågor” som delger praktiska detaljer vid köp av en JSD Working Australian Shepherd.

Vad kostar era valpar?
Då vi strängt anser att det inte är färgen som avgör valpens potential som vallhund [eller lämplighet för andra sporter] så prissätts våra valpar lika oberoende av färg. Däremot har vi insett vikten av att behålla potentiella parningar på våra han-valpar vilket gör att vi framöver behåller en parning på varje valp [läs mer nedan]. Av denna orsak har vi valt att prissätta tik- & hanvalpar olika, våra han-valpar kostar 12,500 kr ink. moms & våra tik-valpar kostar 15,000 kr ink. moms… Vi vill även poängtera att priserna är de samma oavsett kombination då vi har lika stor tro på alla våra planerade kullar! Vi är nämligen mycket stolta över vårt avelsprogram.

Hur bokar jag en valp?
Vid första skedet ser vi att du fyller i valpformuläret som finns tillgänglig på vår hemsida då alla valp-köer hanteras efter tidpunkten av inkomna svar. Det är för oss viktigt att poängtera: detta formulär är EJ BINDANDE, utan snarare en intresseanmälan till oss på JSD för att enkelt hålla koll på potentiella valpköpare… Efter att vi sedan granskat svaren i ditt formulär och ev. beslutat att du är en lämplig kandidat till en JSD uppfödd valp så accepterar vi nu din deposition. OBSERVERA ATT INGEN VALP RESERVERAS UTAN DEPOSITION! Detta garanterar dig en valp med specifikt kön från nämnd kull. Vi tillåter aldrig en deposition innan kullen är 7 dygn gamla. Vid ånger så återbetalas ej depositionen. Dock så återlämnas depositionen vid det tillfälle att valpen inte ögonlyses eller veterinärbesiktigas U.A. (med undantag för sporrar bak).

När kan vi hämta vår valp?
Från den dagen att valpen är 8 veckor gammal (med vissa undantagsfall). Om möjlighet finns så bokar jag tid på veterinärbesiktning dagen innan dess att de fyller 8 veckor, detta besiktnings-intyg är då giltigt i de kommande 7 dygnen. Vi kommer att meddela dig när veterinärbesiktningen är planerad så snart som möjligt så du kan planera din resa. Om du inte har möjlighet att hämta din valp inom dessa dygn så bokas en ny tid för dig till ett självkostnadspris á 250 kr. Observera att vi har 100 km enkel väg till närmaste veterinärstation!

Exporterar ni valpar?
Självklart! Vi välkomnar alla internationella köpare med öppna armar och gör allt i vår makt för att valpen skall klara alla krav för export, oavsett till vilket land den ska flytta. Vi har stor erfarenhet av import/export och är väl medvetna om att olika länder har olika krav. Vid det tillfälle att valpen skall Rabies vaccineras innan export så tillkommer ytterligare avgifter. För mer information om detta, klicka in på vår exportsida (engelska, kommer snart). OBS! Vi tillåter max två stycken (15 veckors) exporter per kull. Detta för att vi vill ha möjlighet att göra ett så gott jobb som möjligt att uppfostra och miljö-träna de valpar som blir kvar på vår gård en längre tid.

VID LEVERANS
Våra kullar är alla registrerade inom både den Svenska Kennel Klubben (SKK) och the Australian Shepherd Club of America (ASCA). De är ögonlysta och innehar veterinärbesiktnings-papper som är utfärdat inom sju dagar före leverans. Observera att vid det tillfälle att du inte kan hämta valpen innan dess att den fyllt 9 veckor, så tillkommen en extra avgift på 250 kr då vi tvingas att åka till veterinären igen (100 km enkel väg) för att förnya veterinärbesiktningen.

Enbart en testikel?
Trots att det är ovanligt och mot rasstandarden så kan det hända, att en hanvalp enbart har en testikel vid 8 veckors ålder. Vid dessa tillfällen så lämnar vi självklart möjligheten att återfå sin deposition. Om den nya ägaren ändå har önskan att köpa “sin” valp, så säljs dessa valpar för 50% av den normala kostnaden; d.v.s. 6,250 kr ink. moms.

Leverans efter 10 veckors ålder..
Vi föredrar att valparna hämtas vid 8 till 9 veckors ålder, men förstår också att detta inte alltid är möjligt. Vid dessa fall behåller vi gladeligen valpen kvar hos oss tills dess att du har möjlighet att hämta denne, då för ett pris á 50 kr / dygn från dess att den blivit 10 veckor. Vid exporter gäller andra villkor, läs mer på den engelska sidan här – kommer.

AVELSRÄTTER – HANAR
Vi har beslutat att behålla avelsrätter på ALLA hanvalpar som kommer från vår uppfödning. INGA UNDANTAG. Vi har en mycket klar vision om vars vi vill ta vår avel, och har insett att det blir omöjligt att välja ut de individer vi behöver för att ta oss dit redan vid några veckors ålder… Nu undrar ni säkert vad detta betyder, påverkar det ägandeskapet av en valp? Nej, självklart inte. Valpen är till fullo din, och kommer att förbli det. Vi reserverar enbart rätten till para valfri tik med denna hanvalp ifall vi i framtiden anser att denne är lämplig för avel. Ifall vi använder den parningen eller inte finns det dock inget svar på vid 8 veckors ålder.. Alla avelsrätter utöver denna parning äger den nya ägaren, som kan välja att använda sin hane i avel när denne vill utan att fråga oss på JSD. Om du funderar på att kastrera din hund så är det självklart okej! Detta gäller för alla kullar födda efter den 1 april 2017.