Reiningkullen

Slash V Cicero x JSD 2015 Hicapoo

VALPARNA FÖDDES DEN 23 OKTOBER 2018!
3 tikar & 5 hanar

dsc_0295

 

Äntligen fick jag möjligheten att använda parningen med Tully som jag inskaffade våren 2010! Att det skulle ta mig åtta långa år att hitta den rätta tiken för honom hade jag aldrig trott…

Det är vår 2010 och jag reser till USA för att hämta hem Docka. Under min resa träffar jag TULLY, en fantastiskt trevlig, social och talangull hanhund. Tully imponerade på en gång med sin underbara personlighet och när jag såg honom valla blev jag stört-kär. Denna ”lilla” hund hade kvalitéer av världsklass…

Inte länge efter att jag kom tillbaka hem till Sverige skriver Russ Ford (Aggieland’s Aussies) att det är en ung pojke från Tyskland som vill köpa denna fina hanhund. Det bestämdes fort att jag skulle köpa en parning då denna hane skulle flytta till Europa! Jag har alltid längtat efter att få använda parningen men då jag inte hittat rätt tik, så har jag hela tiden flyttat planerna framåt. Nu, åtta år senare, blev det äntligen dags att använda denna parning till Hicka och jag tror att valparna från denna kombination blir extremt talangfulla vallhundar. Självklart behåller vi en tikvalp från denna kull!

TACK UNDERBARA TINA RÖED FÖR ATT DU HJÄLPT MIG GÖRA DENNA DRÖM TILL VERKLIGHET!!

 

WTCH Slash V Cicero RD DNA-VP

JSD 2015 Hicapoo DNA-VP

”Tully”
Född: 1 oktober 2008
FCI reg.: ingen
ASCA reg.: E160234
Färg: Red Merle W
Svans: kuperad, född lång
HD: OFA Good
ED: OFA Normal
Boende i Tyskland
Uppfödare: Terry Martin, Slash V Australian Shepherds (USA)
Ägare: Valentin Thierer, VT Aussies
”Hicka”
Född: 28 dec. 2015
SKK reg.: SE11651/2016
ASCA reg.: E196093
Färg: Red W
Svans: lång
HD: B
ED: 0
Känd Mental Status (2′)
Uppfödare: JSD Working Aussies, Silja Jonsson
Ägare: Tina Röed
Mina ord om Tully:
Jag träffade Tully i USA när han va 1.5 år gammal hos Russ Ford. Under en vecka bodde jag med honom och reste till olika tävlingar. Jag blev extremt fäst med honom och hans attityd gentemot nya situationer och livet. Detta är en individ med stark självkänsla och en ”easy going” attityd. Att jag sedan fick möjlighet att se honom valla nöt flera gånger gjorde mitt val enkelt, det var en självklarhet att jag ville använda Tully i min avel! Han hade just börjat sin vallningskarriär på nöt och visade redan en enorm pondus. Han använde sig av heel och head (bett i hasor och på nosen) för att flytta djuren, han skällde inte och han hade en enorm speed när det behövdes. Han var och är mycket atletiskt och spänstig. Han är mycket av det jag tycker en Australian Shepherd skall vara…
Jag tror enormt mycket på Tully och hans avkommor, han ar redan massor av kullar då han blivit till åren gångna och dessa har blivit mycket eftertraktade runt omkring i Europa. Han har producerat många talangfulla individer och de som äger en son/dotter har oftast börjat leta efter en till… Det säger enormt mycket om hans egenskaper och vad han hittills har producerat!
Tinas ord om Hicka:
Hicka är en liten, smidig tik, näst intill outtröttlig när det gäller jobb. Hon har bra djurkänsla och fina flanker i vallningen. Hon är nog den smartaste hund jag haft, extremt lättlärd och samtidigt envis. Har börjat träna lydnad i sommar och hon älskar det. Hon är lyhörd, intensiv och har samtidigt mycket bra stadga. Hon är en riktigt bra spårhund också.

Mina ord om Hicka:
Hicka är en väldigt ras-typisk hund. Hon har något vakt i sig men samtidigt väldigt öppen. Hon har en vilja att vara till lags och är en enmanshund. Hon är Tinas hjärta med andra ord. Hicka är en mycket trevlig vallhund och det jag fick se av henne som en 7 månaders ung-valp, det var bara talang. Hicka har mycket att bidra till vårt framtida avelsarbete!

Hicka är resultatet från många års kämpande, hon tillhör min första [planerade] kull och är den valp jag valde ha kvar på foder. Allt jag sett av henne sedan dess är goda tecken, hon är en riktigt, riktigt trevlig vallhund. Jag har dessutom haft chansen att jobba med henne som unghund och jag gillar verkligen de vallegenskaper hon besitter. Hicka kommer från hälften Twin Oaks, resterande tillhör Pincie Creek och Hart II’s. Bra med vallande material här bakom vill säga!

Att jag väntat på att använda Tully inom min avel är ingen hemlighet. Jag ser extremt fram emot den här kullen!!! Tully kommer nämligen att bidra med mycket av vad jag söker, en härlig personlighet, en trygg individ med extremt starka vallegenskaper. Hans linjer, Terry Martin’s Slash V Aussies i Texas, är ofta guldkanten i många sammanhang. Hon vet vad hon gör och har hållit på med rasen sedan den skapades. Tully är ett resultat av hennes många år av hängivenhet till att producera just denna typ av hundar, starka nöthundar med mycket tryck. Men det är inte enbart vallegenskaperna jag fastnat för i hennes linjer, men också deras trevliga mentalitet och attityd gentemot folk och livet.

WTCH Slash V Cicero RD HOF Slash V Shining Tide WTCH Slash V Slide Me Six
Slash V Patch Pocket
HOF Slash V Star Charmer HOF Slash V Steel Smoke
Slash V Third Charm
JSD Hicapoo RLDN RLDF RLDA SErallyCH Aymik’s Wild Hurricane Twin Oaks II Wild Bill
Twin Oak’s Look’n Like Chaos
Gunroc Gal des Compagnons du Berger Gk. Vallhunspr. Hart II’s Real Texas Rancher
Gk. Vallhunspr. JJ Creek Ranch Sugarfoot Sis