Nytt år och nya äventyr?!

Det börjar bli ett tag sedan jag uppdaterade här nu, så jag känner att det är dags igen.. Men denna gång skall jag göra en något mer personlig uppdatering!

Vi har haft en väldigt sjåig period över jul och nyår med valpar som skulle resa till sina nya och fantastiska hem. Det känns riktigt roligt att de fick sådana trevliga familjer som verkligen vill satsa på sina hundar. Nu har alla valpar [äntligen] flyttat förutom Cash som ska resa till Italien i början av februari, och Sierra som blir kvar…

Sierra är den första tikvalp vi fått möjligheten att behålla kvar i hemmet vilket känns himmelskt roligt, att äntligen få arbeta med vår egen uppfödda framtid. Hon är väldigt ung ännu men jag ser redan flera egenskaper i henne som jag personligen anser är önskvärda i en bra vallhund. Nu återstår det bara en hel del väntande innan det är dags att träffa djuren!!

2019 kom snabbare än tåget och tiden rullar förbi i en rusande fart. Vi har nu haft Aussies i över tretton år och oj vilka år det har varit. Jag tänker samla krafter och energi att skriva mer om vår historia med rasen någon gång i vår.. Det blir en massa skrivande det! Men med de nya året så är det också ett fantastiskt bra tillfälle att blicka framåt. För vår del blir det [troligtvis] att ligga lågt ett tag. Vi ska arbeta mycket med Sierra och andra unghundar för att utvärdera de egenskaper vi har att jobba vidare med. Vallning är A-O för oss på JSD och det är enormt viktigt att få en ärlig möjlighet att utvärdera de anlag som behövs för att föda upp respektabla vallhundar.

Under våren och sommaren planerar vi inga kullar (om inte Toya låter sig paras till slut) men troligtvis till hösten så kan vår nästa kull väntas. I sådant fall blir det Hickas andra och sista kull för våran kennel, hane är med sannolikt redan bestämd men detta behåller jag för mig själv tills vidare… Om du är intresserad av en JSD valp till hösten så tveka inte att fylla i vårt valpformulär som ett första steg…

Annars skall det inte ske så mycket på hund-fronten för oss i år *host host*. Det blir ett spännande år med unga hundar att jobba med, och utvärdering av de valpar vi tidigare avlat fram!